"Adapting Learning in Inclusive Communities and Environment" - ALICE és un Projecte per prevenir la violència i els conflictes i reduir l'abandonament escolar.

Alice està basat en el Desenvolupament de competències prosocials.
Project number 592218-EPP-1-2017-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN under the ERASMUS + PROGRAMME - Key Action 3 Initiatives for policy innovation Social inclusion through education, training and youth.

Què és la "prosocialitat"?
Prosocialitat es refereix a comportaments que beneficien els altres.
La definició de Prosocialitat pretén respondre a la pregunta fonamental de per què una persona disminuiria el seu interès en benefici d'altres. Les respostes es centren en els beneficis indirectes, perquè ajudar els altres vol dir donar suport a la comunitat i el seu benestar general.

Un qüestionari biogràfic per mesurar el nivell de prosocialitat.
L'estudi es basa en un qüestionari, creat en col•laboració amb el Prof. Stefano Taddei i la Prof. Bastianina contenia, Departament de Psicologia de la Universitat de Florència, i inspirat en la narració, presentant de forma espontània la percepció dels estudiants sobre la dimensió dels seus companys de classe pel que fa a les diferències i actituds no homogènies.
El qüestionari és biogràfic perquè està relacionat amb les experiències personals dels adolescents.
Alice també crea un espai per promoure la narració (“storytelling”) personal ("una cosa que em va passar o alguna cosa que vaig veure") que defineix i dóna forma a la presentació de la visió personal d'una experiència cultural i social.

Llegir-ne més ...


El Qüestionari Biogràfic i Narratiu està dividit en elements per adaptar-se al context social.
L’informe final de l’estudi presenta una anàlisi nacional i comparatiu de la situació de les relacions prosocials a Espanya, Itàlia, Bulgària, Grècia i els Països Baixos.
El qüestionari es fa on-line després d'haver ajudat als professors a proporcionar tota la informació als estudiants que hi participen. Està disponible en anglès, castellà, català, búlgar, holandès, grec i italià.
Les escoles que estan interessades a participar poden accedir a través d’aquest enlace.

Socios
Fondazione Hallgarten-Franchetti Centro Studi Villa Montesca (Italy)
Centro per lo Sviluppo Creativo "Danilo Dolci" (Italy)
Center for the Study of Democracy (Bulgaria)
MyDocumenta SL (Spain)
Stichting The Global Alliance for LGBT Education (The Netherland)
Regional Directorate of Primary and Secondary Education of Crete (Greece)

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein